Yarnonet er en nettbutikk for garn og tilbehør som ønsker å fremme nye trender innen materialvalg, teknikk og prosjekttype. For å få til dette har det vært nødvendig å se litt utenfor Norge, men jeg har også valgt å ta inn garn fra Drops som vi mener representerer det tradisjonelle Norske på en veldig god måte.

Jeg har latt meg inspirere av de mange, for meg, nye og ukjente materialer og teknikker. I mange av disse teknikkene er det benyttet garn som er annerledes enn det vi er vant med i Norge. Veldig mange av disse garnene er basert på syntetiske materialer. Disse syntetiske materialene har etter min mening fått et ufortjent dårlig rykte. Hvorfor kan vi bare spekulere på. Men hva er det ved disse fibrene vi ikke liker ? Og hvorfor er de syntetiske fibrene så mye mer utbredt bare vi kommer utenfor Norges grenser ?

Sytetisk ?

Som eksempel på syntetiske fibrer som er mye brukt, men som vi ikke tenker på som syntetiske er fleece som egentlig er polyester. Vi har mikrofibrer som fremstilles av polyester, polyamid, polypropylen, polyetylen eller lyocell. Vi har superundertøy som vanligvis er laget av polyester. Vi har Gore-Tex som også er basert på syntetiske materialer. Dessuten kan de syntetiske materialene som oftest vaskes i maskin og noen har nesten like gode varmeisolerende egenskaper som ull.

Teknikker

Av nye teknikker, har jeg særlig fått opp øynene for planned pooling, men denne teknikken kreves et spesiellt type garn. Det forutsetter blant annet at garnet har skarpe fargeskift som vi ikke ser så ofte i det tradisjonelle Norske sortimentet. En annen artig sak er den effekten som det såkalte “self striping yarn” har. Dette er også garn som har skarpe fargeskift , men dette har lange felter i hver farge. Ofte er det 4-5 farger som kun gjentas 2 ganger gjennom nøstet. I praksis betyr dette at du får striper i det ferdige prosjektet uten at du skifter nøste, og du er garantert at fargene passer sammen. Så hvorfor ikke gjøre et forsøk med noe som er litt annerledes. Det kan godt hende at det faller i smak.

Viser 1–15 av 76 resultater

Rull til toppen