Personvernerklæring

Behandlingsansvarlig: Daglig leder for Yarnonet AS

Personvernforordringen eller bedre kjent som GDPR(General Data Protection Reulation) legger føringer for hvordan vi kan samle inn og behandle peronopplysninger, og er i all hovedsak opprettet for å hindre missbruk av sensitive og utdypende personopplysninger. Personvernforordningen gjelder for virksomheter etablert i Norge som foretar automatisk (typisk elektronisk) behandling av personopplysninger.  Det gjelder også for ikke automatisk innsamlede personopplysninger når disse opplysningene skal inngå i et strukturert register.

Det er videre et krav for innsamling av personopplysninger at dette skal ha et klart definert formål.  Dette innebærer også at personopplysninger som er samlet inn til ett spesifikt formål, ikke kan benyttes til andre formål enn det som er utgangspunktet for innsamlingen. Virksomheten skal også legge til rette for at brukere eller kunder skal kunne bruke rettighetene sine på en enkel måte. Videre skal virksomheten sette av resurser til og ha et system for å vurdere forespørsler fra privatpersoner.

Hva vi samler inn og hvorfor

Når du besøker Yarnonet sine nettsider, registrerer vi følgende opplysninger om deg:

  • Produkter du har sett på: Dette er for at du lettere skal få oversikt over din aktivitet på nettsiden
  • Plassering, IP-adress og informasjon om nettleser: Brukes til å estimere avgifter og frakt.
  • Kontaktinformasjon og betalingsinformasjon: For at vi skal kunne effektuere bestillingen din og motta betaling, svare på forespørsler, oppfylle juridiske forpliktelser, forbedre våre butikktjenester og evt. sende deg markedsføringsmateriale.
  • Når du legger inn kommentarer på siden, registreres IP-adresse og nettleserversjon for å hindre useriøse kommentarer.
  • Dersom du sender oss en melding via “kontakt oss”, lagrer vi den informasjonen du har registrert i skjemaet for å kunne svare på henvendelsen.
  • Hvis du oppretter en konto, lagrer vi ditt navn, adresse, e-post og telefonnummer, som vil bli brukt til å fylle ut kassen for fremtidige bestillinger.
  • I forbindelse med kjøpet vil det gjennomføres en kredittsjekk utført av Collector Bank. Informasjonen vil ikke bli lagret hos nettbutikken hvor kjøpet blir utført. Din personlige informasjon vil kun bli benyttet til å beslutte om kreditt skal gis eller ikke. Ved for sen eller uteblitt betaling tilkommer purregebyr og forsinkelsesrente og eventuelle omkostninger ved inkasso.

Vi benytter informasjonskapsler

En informasjonskapsel er en tekstfil som sendes fra et nettsted til datamaskinen der den er lagret enten i minnet eller som en tekstfil. Der brukes den til å lagre innlogginger eller handlekurven din mens du surfer rundt på ulike nettsteder. Hvis nettleseren din er satt til å ikke akseptere informasjonskapsler, vil du ikke være i stand til å gjøre noen bestillinger på nettstedet vårt. Du kan enkelt endre dette i innstillingene til nettleseren din. Vær oppmerksom på at vi ikke bruker informasjonskapsler for å lagre personlig informasjon om deg.

Vi lagrer informasjon om din tillatelse til bruk av Informasjonskapsler i en egen informasjonskapsel.  Dette for at du skal slippe å måtte gi nytt samtykke hver gang du besøker sidene.  Vi bruker også informasjonskapsel til å avgjøre om du er en person eller en robot.  Dette gjør vi for å forhindre unødig spamming.

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Innbygd innhold fra andre nettsider

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Hvem har tilgang til informasjonen

De medlemmene av vår organisasjon som har som oppgave å håndtere dine forespørsler, kommentarer eller bestillinger, vil ha tilgang til de deler av din personinformasjonen som er nødvendig for å kunne besvare din forespørsel eller håndtere din bestilling.

Vi deler ikke din personinformasjon med andre utenfor vår organisasjon, untatt dersom det er nødvendig for å håndtere din forespørsel eller bestilling og da kun den informasjonen som er nødvendig for å utføre tjenesten.

Hvor lenge oppbevarer vi informasjonen

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se og redigere sine egne personopplysninger når som helst. Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Dine rettigeter

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få utlevert de personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter alle personinopplysninger som vi har lagret. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Dersom du ikke ønsker å være registrert som bruker på våre nettsider lenger, eller ønsker at dine kommentarer og eller meldinger slettes, kan du sende oss en e-post til post@yarnonet.no, så fjerner vi informasjonen og sender deg en bekreftelse på slettingen.

Hvordan vi beskytter personopplysninger

For å beskytte dine personopplysninger som overføres på nettet brukes kryptering.

Endringer i denne personvernerklæringen

Vi vil av og til ha behov for å endre denne personvernerklæringen.  Vi forbeholder oss derfor retten til å gjøre endringer i disse reglene uten varsel og oppfordrer således alle som benytter disse nettsidene å sjekke innholdet med jevne mellomrom.  Det er du som bruker som har ansvaret for holde deg oppdatert på eventuelle endringer til enhver tid.

Klagerett og spørsmål

Dersom du mener at Yarnonet AS ikke har oppfyllt dine rettigheter ihht personvernforordingen, har du rette til å klage til Datatilsynet.  Men du er uansett velkommen til å kontakte oss vedrørende denne personvernerklæringen dersom du har noen spørsmål. Behandlingsansvarlig kan kontaktes på e-post: post@yarnonet.no eller tlf: 40 40 68 43.

Rull til toppen